Lenen StudentStudentenlening terugbetalen

Indien een studentenlening is afgesloten, dient deze uiteraard terugbetaald te worden. Naast de rente dient ook de lening zelf terugbetaald te worden. Veel banken hanteren hiervoor gunstige termijnen.

Zo geeft de Rabobank je de tijd om met het terugbetalen te wachten tot na je studie, net zoals de IB-groep dit doet. Let er wel op op welke termijn je de lening terug dient te betalen. Bij de IB-groep is deze termijn vrij lang, bij banken kan dit anders zijn.

Let er ook op hoe het uitstel van terugbetalen precies geregeld is. Soms wordt er uitstel verleend voor 1 jaar na de studie en soms wordt er een vast tijdstip gehanteerd, bijvoorbeeld 5 jaar na het afsluite van de lening. Uitgaande van een studie van 4 jaar, betekent dit dat er pas na 1 jaar hoeft te worden terugbetaald.

Helaas haalt niet iedereen zijn studie in 4 jaar en kan het dus voorkomen dat je door een langere studiedeur voor onaangename verrassingen komt te staan. Een studentenrekening waarbij ongeacht de studieduur pas 1 jaar na afstuderen hoeft te worden betaald, is daarom te prefereren.